Til dig som kæmper med 'skygge IT' og kontraktstyring

'Skygge IT' er ikke et nyt problem for de fleste organisationer, men et voksende problem. Går vi et par måneder tilbage fortalte Jesper Østergaard i en artikel på Computerworld om en stigende tendens på Skygge IT. Artiklen er understøttet af en større undersøgelse fortaget af Mediehuset IDG. Undersøgelsen synliggøre at IT og specifikt licens indkøbene fra marketings, salgs og andre afdelinger, er på vej til at overgå indkøbene fra IT afdelingen.

Jesper Østergaard fremhæver specifikt en årsag til dette hvilket er manglende kontrol af SAM miljøet (Service Asset Management). Et af formålene med et kontrollerende SAM miljø er blandt andet, at man har styr på indhold og deadlines af sine licenser og aftaler igennem hele organisationen.

Excel ark på intranettet

I Mtool er vi klar over devisen "man kan trække en hest til truget, men man kan ikke tvinge hesten til at drikke". For at perspektivere lidt på det vi dagligt oplever, så taler vi eksempelvis om marketingschefen, som i en travl hverdag ikke har tid til at dele diverse marketings cloud licensaftaler med hovedkontoret eller til det centrale regneark, som ligger godt gemt på intranettet.

En anden årsag er typisk også nye medarbejder med manglende viden om gamle aftaler. Årsagerne kan være mange, men går vi efter de lavt hængende frugter, så spiller bekvemmelighed og vanen den største rolle i vores verden. Det er simpelthen for besværgeligt at dele kontrakter, og aftaler på det hjemmelavede Excel ark på intranettet. Sender vi det videre på en e-mail, får vi 1000 spørgsmål tilbage, det er der ikke tid til i en dynamisk og hård presset hverdag.

Hvad er så løsningen? De er mange!

Vi anbefaler at I prioritere en oprydning af diverse gemte Excel aftale ark, og bliver inspireret af jeres kollegaer på tværs af brancherne.

Få løst udfordringerne på tværs af organisationen

Vil du også have 100% styr på jeres kontrakter? Så kan du med fordel se her hvordan det lykkedes for Troels Tolstrup Pedersen (CFO) i verdens største kommune, at få løst udfordringerne på tværs af organisationen.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square